martes, 25 de septiembre de 2018

La Conselleria ens lleva personal!!!

El passat 12 de setembre vàrem tenir la primera reunió de l'AMIPA d'aquest curs. El director de l'escola es va presentar per comunicar-nos una mala notícia: a la Conselleria havien decidit llevar-nos una ATE (Auxiliar tècnic educatiu).

Això ens va sorprendre moltíssim, atès que a la reunió celebrada el passat 24 de gener de 2018 a la Conselleria d'Educació els vàrem exposar que el nostre Centre estava infradotat de personal. Doncs bé, ara no tan sols no augmenten el personal, ho disminueixen. Això suposa que els nostres fills i tutelats tindràn mens dutxes, mens sortides, menys atenció...Som ben conscients que els recursos són limitats, però no entenem com és possible que aquest equip ben sensibilitzat amb la discapacitat ha estat capaç de fer-ho.

No hem tardat a reaccionar. La nostra presidenta ha preparat aquesta carta que els hi hem remès i que us adjuntam. Com a resultat, ja tenim una cita pel dijous vinent amb el Conseller i els directors generals afectats.

A l’atenció de la Sra Assumpció Sempere, Cap de Servei d'Atenció a la Diversitat
A l’atenció del Sr Jaume Ribes,  Director General d'Innovació i Comunitat Educativa
A l’atenció del Sr Martí March,  Conseller d’Educació

Bon dia
Des de l’AMIPA del C.E.E. de Son Ferriol ens veiem novament en la necessitat de contactar amb vostès per les notícies tan lamentables que hem rebut, tot just començar el curs,  de que al nostre centre se li ha llevat una A.T.
Recordaran que en la reunió mantinguda amb vostès el passat 24 de Gener de 2018 els varem exposar que el nostre centre estava infradotat de personal. Només comparant la normativa dels programes de TAVA pel qual es regeixen les escoles concertades (BOIB 13.5.2008) cada grup de TAVA ha de tenir un AT. En la nostra escola hi ha 5 grups de TAVA , més 7 grups d’Unitats bàsiques. Al nostre parer es necessitarien 12 AT, una per grup . Ja el curs passat només en teníem 9 AT, però a  dia d’avui vostès ens han deixat amb 8 AT  segons decisió de la Sra Sempere i la Sra Antònia Magraner comunicada en ple mes d’Agost.
Si com a gestors vostès ens poden rebatre aquestes ratios o argumentar altres raons que no entendríem, com a pares i mares només volem recordar-los quina és la realitat dels nostres fills i filles, quina és la realitat de la nostra escola, que estem segurs que vostès coneixen. Enguany tenim 86 alumnes, i tot tipus de discapacitat: alumnes amb tot l’espectre dels trastorns autistes, nins amb discapacitat sensorial (ceguera), nins amb discapacitat motora, malalties rares, enguany una nina amb atacs epilèptics que semblen que seran diaris, nins amb afectacions metabòliques que requereixen estricte control de medicacions (només per aquests dos darrers ja es requeriria personal sanitari al centre!!), nins amb trastorns conductuals greus... i tots ells per suposat amb discapacitat intel·lectual.  Si ja com a pares i mares els nostres fills absorbeixen tota la nostra dedicació, no els hem d’explicar el que això requereix d’atencions del personal docent i del personal auxiliar.
En aquestes condicions retirar una AT, que ja prou mancats ens consideràvem, significarà retirar 25h/setmana d’un suport necessari: a classe , a les sortides, als tallers, ...però sobretot disminuir l’atenció en activitats com les dutxes diàries, o la supervisió dels grans discapacitats.
Lamentem molt aquest tipus de decisions que venen una vegada més a afectar a la única escola pública d’educació especial de la nostra comunitat. Els que ja hi som en ella, en la nostra situació, ens considerem uns afortunats malgrat que lluitem molt per fer visible la nostra escola i les seves mancances que són històriques i algunes inexplicables. Els 10 nins que han quedat en llista d’espera aquest any no han tingut aquesta sort.
El nostre centre necessita tenir una AT per cada aula. Necessitem 12 AT, i vostès ens han deixat amb 8 AT.
Els nostres fills es mereixen les millors atencions. I com a pares i mares ens veiem en la necessitat de demanar-los que reconsiderin les seves decisions, que no per argumentables són encertades, especialment quan aquestes afecten a una escola i a uns nins i nines com els nostres.
Per parlar de tot això els agrairíem que ens rebessin com a AMIPA i els podríem explicar de primera mà les necessitats així com les vivim.
Esperem doncs que ens diguin el dia que podrien rebre’ns. Donat que el curs ha començat els agrairíem que fos el més aviat possible.

Us mantendrem informats!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario